A sokmilliárdos munkálatokból valahogy kimaradt, viccpárt építene buszmegállót Ürömre

2017.09.06. 08:52

Szép reggelt szeptember 6-án, a Zakariások, Manguszok és Noelek neve napján. Ma várhatóan a barátságosabb arcát mutatja az ősz: esőmentes lehet ez a szerda az ország nagy részén, 20-25 fok közötti csúcshőmérsékletekkel.

Buszmegállóra gyűjt a Kétfarkú Kutyapárt

A 44 milliárd forintos Esztergom-Budapest vasútvonal felújításához kapcsolódó, önmagában is milliárdos ürömi csomópont építése úgy fest, messze nem lett hiánytalan. Egy új körforgalom kialakítása, valamint óriási terepmunkák zajlottak itt nemrég, de a már második éve használt új elkerülőúton kialakított új buszmegállókat nem sikerült befejezni: valahogy nem jutott pénz vagy figyelem fedett várakozók kiépítésére. A helyzet nem túl kellemes mivel a buszöböl egy töltés tetején van, ahol semmi árnyék vagy védelem. Pont ezért vagyunk mi, megépítjük! – írja a viccpárt, aki korábban már csinált hasonlót.

A két fedetlen ürömi buszmegálló egyike
A két fedetlen ürömi buszmegálló egyike

Az ürömi kezdeményezés annyira nem vicc, hogy már javában pörög a közösségi finanszírozási kampányuk, ahol a szükséges 469 900 forintnak a 35 százaléka jött össze ma reggelig. A Kétfarkú csak az anyagköltségre vár segítséget, azaz ponyvára, vázra, festésre és a lábak lebetonozására gyűjt. A padokat és a munkadíjat ők állják.

terv1-2

Ha bedobnál pár forintot azért, hogy ne verje az időjárás az ürömi buszozókat, erre keresd a támogatói felületet.

Hírsaláta

  • Megkapják ellenfélnek a Hyundait Micheliszék. Új csapat érkezik a TCR mezőnyébe, a sorozatéba, ahol idén Michelisz Norbi saját csapata, a M1RA versenyez, sőt, két fordulóval a szezon vége előtt mind a csapat, mind az egyéni értékelést vezeti. Utóbbit Tassi Attilával. Szóval ebbe a szériába érkezik a következő futamtól a Hyundai saját autója, az i30 N TCR, amit rögtön két túraautós legenda, Gabriele Tarquini és Alain Menu vezet majd. (Index.hu)
18224903 5bc755d6c17e3170bdb5ad22124730bf wm
  • Mesterséges intelligencia = harmadik világháború – Elon Musk újfent kifakadt a mesterséges intelligenciával (AI) kapcsolatban. A Tesla és a SpaceX vezére Twitterén írta meg gondolatait a témában, miszerint úgy gondolja, az AI sokkal kockázatosabb az emberiségre, mint Kim Dzsongun diktatúrája. Musk szerint akár a harmadik világháborút is elhozhatja az AI fejlődése, mivel ennek fejlesztése már az nemzetek szintjén zajlik. A mesterséges intelligenciák Musk szerint jó eséllyel túl óvatosak lennének, és könnyen döntenének megelőző csapások mellett, vagy biztatnák erre kezelőiket. (Bővebben a HVG-n)
d2
  • Átépítik a Dózsa György úti kereszteződést, ahol M. Richárd két halálos áldozattal járó balesete történt májusban. A három hónapja történt baleset után felülvizsgálták a kereszteződést és megszületett a döntés az átépítéséről. A Főpolgármesteri Hivatal levélben tájékoztatta erről a Duna TV egy műsorát, melyben azt írták, már a tervek is megvannak: megszűnik majd a telizöld és a Dózsa György úton mindkét irányból külön balra kanyarodó sávot alakítanak ki. (Zoom.hu)

A száraz hírek után pedig...

Legyen itt valami igazi autós tartalom is, méghozzá egy tökéletes és friss alkotás, a Petrolicious legújabb videója. Íme, egy brutális német kombi napjai Atlanta mélyén:

Gyere velünk Parádézni!


Vége az ínségnek, két hónap nyári szünet után jön a következő Parkoló Parádé. Szeptember 9-én 15:00-kor újra kinyitjuk a Hungexpo kapuit, hogy idén negyedszer, a történelemben tizenhetedszer megtöltsük a betont autóval.

Folytatódik a Totalcar Mesterkurzus is, Göbölyös Motordoktor Zsolt meséli majd el, milyen a jó motortuning. Az autóslét nagy alapkérdéseiről lesz tehát szó, többek közt arról, mennyit ér a chip, meddig lehet feszíteni egy szívó benzinest, vagy hogy létezik-e combosított dízel füst nélkül. Az előadás a nyitás után egy órával, 16 órakor indul a szokott helyen, a III-as fogadóépületben. Tessék egy kedvcsináló magától Göbitől:

Kerüld el a dugót

Zárásként pedig álljon itt minden Hidegindító kötelező bútordarabja, a Waze jelenidejű közlekedéstérképe. Dugó- és balesetmentes utat mindenkinek!