2017.09.07. 09:34

Szeptember 7. van, csütörtök, Ibolyák és Cseperkék névnapja. Hűvös napunk lesz, a nappali hőmérséklet 20, az éjszakai 15 fok körül lesz. 1955-ben ezen a napon kezdte árusítani a Tokiói Telekommunikációs Gyártóvállalat, a Sony elődje első tranzisztoros rádióit, 1961-ben pedig ezen a napon ért sikeresen földet a Vosztok-2 German Tyitovval a fedélzetén. Ez pedig a Hidegindító.

A nap képe

vanlife.png

Boldog születésnapot TCTV!

Ma 15 éve jelent meg az első Totalcar adás a tévéképernyőkön, amiben Winkler egy új 7-es BMW-t mutatott be:

Van egy eladó GTI-nk, kéne?

Az elmúlt hónapokban talán a sírból rángattunk vissza egy szebb napokat is megélt, ikonikus élményautót, de ez messze nem azt jelenti, hogy restaurált autót kap majd tőlünk a leendő vevő. Amit számlákkal igazoltan biztosíthatunk: egy szakműhelyben felújított motoros, alaposan kilakatolt, szinte friss műszakis GTI-t adunk, amit ráadásul egy hétszeres abszolút magyar ralibajnok is meghajtott már. Hogy mennyi az annyi? 800 ezer. További részletek ebben a cikkben.

Luxi life

luxilako

Gyorsan nő az elektromos autók piaca, ezt használná ki a német Dethleffs cég is, amely e düsseldorfi lakóautó-kiállításon mutatta be az e.home-nak nevezett prototípusát, amin már első ránézésre látni, mitől is igazán különleges. További részletek a Gazdagisztán blogon.

Anno

  • 1966 – Német Nagydíj, Nürburgring - Győztes: Jack Brabham (Brabham Repco)
  • 1983 – Német Nagydíj, Hockenheimring - Győztes: René Arnoux (Ferrari Turbo)
  • 1988 – Magyar Nagydíj, Hungaroring - Győztes: Ayrton Senna (McLaren Honda Turbo)

Viszlát Cseh Tamás!

2009-ben ezen a napon halt meg Cseh Tamás énekes, dalszerző, zeneszerző, zenész. Esetleg Edit című dalát a Punnany Massif dolgozta fel a Magyar Rádió legendás 8-as stúdiójában.

Gyere velünk Parádézni!


Vége az ínségnek, két hónap nyári szünet után jön a következő Parkoló Parádé. Szeptember 9-én 15:00-kor újra kinyitjuk a Hungexpo kapuit, hogy idén negyedszer, a történelemben tizenhetedszer megtöltsük a betont autóval.

Folytatódik a Totalcar Mesterkurzus is, Göbölyös Motordoktor Zsolt meséli majd el, milyen a jó motortuning. Az autóslét nagy alapkérdéseiről lesz tehát szó, többek közt arról, mennyit ér a chip, meddig lehet feszíteni egy szívó benzinest, vagy hogy létezik-e combosított dízel füst nélkül. Az előadás a nyitás után egy órával, 16 órakor indul a szokott helyen, a III-as fogadóépületben. Tessék egy kedvcsináló magától Göbitől:

Közlekedési koffein