Győzike lánya hamis német pérendszámmal autózott

2018.01.18. 09:21

Piroska napján kezdődik a Hidegindító. 1945-ben ezen a napon szabadították fel a szovjet csapatok a pesti gettót, a németek felrobbantották az Erzsébet hidat, 2012-ben pedig huszonnégy órára elsötétül a Wikipedia, hogy a szerkesztői így tiltakozzanak az internetes szabadság korlátozása ellen. A nap szülöttei Charles de Montesquieu francia író, költő (1689), Anthony Giddens brit szociológus (1938) és Kevin Costner, amerikai színész, rendező (1955)

1

Hírek autósoknak

2025-re minden márkája összes személyautójából és kisteherautójából készít majd elektromos változatot is a PSA, jelentette be tegnap egy konferencián a cégcsoport vezetője, Carlos Tavares. Az Peugeot, Citroen, Opel és Vauxhall, illetve a DS márkákat tömörítő francia óriás ezen kívül az Egyesült Államok piacára való visszatérésen is gőzerővel dolgozik, de Tavares erről egyelőre csak annyit árult el, hogy egy jövőbeli Opel modell lehet az első a tengeren túlon. A PSA amúgy hat év alatt összesen 124 új modellt tervez bemutatni világszerte, melyek közül 40 lesz elektromos hajtású. Tavares kijelentette, a PSA nem a legnagyobb autógyártó kíván lenni, hanem a leghatékonyabb. (Autonews)

kokainos

Tegnap megkezdődött T. Klára Petra pere egy budapesti bíróságon, aki a vád szerint 2016. őszén kokain hatása alatt halálra gázolt egy idős embert Zuglóban. Az eset a Füredi út és az Álmos vezér útja kereszteződésében történt, ahol T. Petra nem vette észre a járdáról lelépő 85 éves gyalogost, akit fékezés nélkül, óránkénti 55-60 kilométeres sebességgel elütött. A vádlott a baleset után lassítás és megállás nélkül elhagyta a helyszínt, kozmetikai kezelésre ment. Az ügyészség a nőt egy korábbi, nem balesettel végződött esete miatt bódult állapotban elkövetett járművezetés vétségével, a zuglói gázolás miatt pedig halált okozó, bódult állapotban elkövetett járművezetés bűntettével, valamint segítségnyújtás elmulasztásának bűntettével vádolja, és végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozza. (MTI)

nemetprendszam

Egészen izgalmas dolgok zajlottak tegnap a magyar médiában. Miután Gáspár Győző lányát, Evelint másodfokon két év próbaidőre bocsátotta a bíróság amiért 2016-ban lekapcsolták a salgótarjáni rendőrök, mert hamis német próbarendszámot viselő autóval közlekedett. A vád közokirat-hamisítás, illetve egyedi azonosító meghamisításának bűntette volt, és az elsőfokú ítélet súlyosbításával zárult az ügy. Evelin és ügyvédje tegnap a TV2-ben meséltek a részletekről, nagyon érdemes megnézni a beszélgetést. A piros karakterekből álló német pérendszámmal kapcsolatos csalásokról néhány éve én is több cikket írtam. Ezeket a rendszámokat és kísérődokumentumaikat szabadon adták-vették egy időben a Racing-bazáron. (24.hu, TV2)

Kerüld el a dugót

A Hidegindító állandó eleme a Waze közösségi navigációs applikáció élő forgalmi térképe. Az appot Androidos és iOS operációs rendszert futtató telefonokon is használhatjátok és pár hete motorra is elérhető, így a buszsáv-használattal is tud tervezni.

Két könyöklő és három kesztyűtartó

Észrevették, hogy mennyire elmúlt az egyterűek nagy korszaka? Ha nem, az főként azért lehetséges, mert kizárólag használt autókat nézegetnek, mint ez itt, ni. Egy 2003-as Totalcar tévé epizódot hoztam mára, melyben a téli latyakot hasítja a csapat egy Citroen C8 HDI-vel, vagyis egy nagy egyterűvel. Akkoriban úgy tűnt, nincs optimálisabb tömegvonzó eszköz a gyártók számára, mára kiderült, hogy van: az suv. 

Csoda: ma nem esünk seggre

Az Időkép előrejelzése szerint ma a kezdeti naposabb időt nyugat felől erős felhősödés követi, délutántól főként északon alakulhat ki kisebb vegyes halmazállapotú csapadék. A nyugati-északnyugati, majd a déli-délnyugati szél többfelé megélénkül, néhol megerősödik. Délután 2-8 fokot mérhetünk.