Range Rover Sport V12-es motorral?

2003.10.06. 11:50

Aki eddig azt hitte, hogy a kisebbik Range Rover olcsó lesz vagy kis teljesítményű, nagyot tévedett. Az L320 néven ismert modell nevében nem véletlenül jelenik meg a Sport szócska, a csúcsváltozatok teljesítménye állítólag felveszi a versenyt a Porsche Cayenne-nel vagy a VW Touareggel. A típusba a hírek szerint a Jaguar V8-as motorjai kerülnek, köztük egy több mint 400 lóerős, feltöltős változat, a csúcsváltozatba az Aston Martin hatliteres V12-es motorja kerülhet, amely kb. 450 lóerős teljesítményével a legerősebb sorozatgyártású utcai terepjárójává teheti az Range Rover Sportot. Az újdonság ennek ellenére - összhangban a széles körben elterjedt "baby" Range Rover elnevezéssel - kisebb lesz, mint a jelenlegi egyetlen Range. Állítólag ez lesz az első Ford-technológiára épülő Land Rover, így fordulhat elő, hogy - ellentétben a BMW kifejlesztette Range Roverrel - nem önhordó karoszériát kap. A pletykák szerint elsősorban rugalmas skálázhatósága miatt döntöttek az első hallásra elavultabbnak tűnő létraalvázas konstrukció mellett: a tervek szerint ugyanerre az alapra épül majd a Discovery következő generációja és a jelenlegi Range Rover utódja is.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.