Chevrolet WTCC Ultra képekben

2006.10.02. 14:24

Galéria - kattintson a képre

A GM dögös tanulmányautója ugyan aligha kerül gyártásba, de lendületes stílusából talán átragad valami a GM-Daewoo későbbi sorozatgyártmányaira. Chevrolet néven manapság meglehetősen unalmas járgányokat kaphatunk Európában. Az aranyszínű kereszt emblémától eltekintve nem beszélhetünk egységes márkaarculatról, sőt, még igazi arculatról sem.


Galéria - kattintson a képre

A WTCC Ultra azonban teljesen más: hatalmas első hűtőnyílásaival azt az érzést kelti, hogy az egész világot fel akarja felni, és még hátul is van arca, a stílusához illő, gonoszul vigyorgó kannibál maszk. Oldalról annak ellenére is sportos kupénak néznénk, hogy oldalanként két-két ajtót kapott, a tenyérnyi széles sárvédő-szélesítések pedig egy versenyautón is


Galéria - kattintson a képre

túlzásnak hatnának, akárcsak az óriási hátsó spoiler. A karosszéria amúgy szinte teljes egészében szénszálas műanyagból készült, és egy speciális, matt, gumitartalmú festék fedi. A műszaki részletekről alig árultak el valamit, csupán annyi biztos, hogy a tanulmány orrában a GM-Daewoo és a VM Motori által közösen kifejlesztett 2 literes dízelmotor megemelt turbónyomású, 190 lóerős változata bújik meg.


Galéria - kattintson a képre

Reméljük, hogy a WTCC Ultra új korszakot nyithat a Chevrolet rövidke európai történetében, és a cég a jövőben már csak ilyen érdekes formavilágú, erős karakterű autókat dob piacra. Így valóban lenne rá esélyük, hogy típusaikra felfigyeljenek a vásárlók, ami az első lépés lehetne a zajos kasszasiker felé vezető rögös úton.