Lexus IS-F egyenruhában

2009.07.28. 12:00

A brit rendőrség lecseréli sokat futott Subaru Imprezáit: ezek után a Lexus IS leggyorsabb változatával üldözik a gyorshajtókat.

Talán meglepő, hogy nem valami hazai gyártású sportszedánt – mondjuk egy erősebb Jaguar XF változatot – sőt, még csak nem is európai gyártmányt választottak, de a Lexus IS-F hosszas tesztperiódus során érdemelte ki, hogy állományba vegye a hatóság. 12 hónap alatt tucatnyi nagy teljesítményű autót hasonlítottak össze: szempont volt a beszerzési ár, a fenntartási költség, és persze a használhatóság. Olyan autóra volt szükség, amely négyszemélyes, legalább négyajtós, és elég gyors, hogy üres autópályán is gond nélkül utolérje a legtöbb nagy teljesítményű utcai autót. Az IS-F ez utóbbi kritériumnak biztosan megfelel: ötliteres, 420 lóerős V8-as motorja van, és a gyártó 270 km/h-ban maximálta a sebességét, nem 250-ben, mint a legtöbb gyors személyautóét szokás. Ezen kívül az autó elektromos rendszerét is elég stabilnak találták, így gond nélkül beépíthető a rendőrségi kommunikációs berendezés és a fényhíd.

A brit rendőrség lecseréli sokat futott Subaru Imprezáit: ezek után a Lexus IS leggyorsabb változatával üldözik a gyorshajtókat.

A Lexusokat a közúti bűnőzés elleni csoport kapja, így a feladatuk elsősorban a gyorshajtók elfogása lesz.