Corsa méretű Chevrolet crossover készül

2009.07.29. 13:58

Elképzelhető, hogy előbb-utóbb Európába is eljut a dél-amerikai fejlesztésű Agile, hasonlóan az első generációs Opel Merivához, amelyet szintén a távoli kontinensről származik.

Bár a GM birodalom darabjaira hullott, az egyes részlegeknél tovább folyik a munka: ezúttal Argentínában készül új típust bemutatni a helyi Chevrolet. Az Agile méreteiben az Opel Corsának felel meg, de annál valamivel magasabb építésű lesz, ha igazak a hírek. A tervezők egyelőre csak néhány vázlatot mutattak a rövid ötajtósról, de annyit elárultak, hogy a vadonatúj, helyi fejlesztésű Viva platformra épül, amelyre a jövőben egész modellcsaládot terveznek. Fejlesztői szerint az Agile egyfajta szabadidő-autó lesz, elsősorban városi használatra, esetleg kisebb kirándulásokra – hasonló, mint az Európában is előforduló magasított kisautók. Valószínűleg csak elsőkerék-hajtású kivitel készül belőle, várhatóan a megszokott GM Ecortec négyhengeresekkel.

Nem lepődnénk meg rajta, ha az Agile később Dél-Amerikán kívül más piacokon is felbukkanna, hiszen ilyen crossover modellje másutt sincs a GM márkáinak: Észak-Amerikában a Chevrolet, Európában pedig az Opel kínálatába illeszthetnék be a típust, már ha úgy ítélik, hogy megéri elindítani a helyi gyártást.