Eladó a Pininfarina fele

2009.08.10. 09:05 Módosítva: 2009.08.10. 10:34

Ha valaha is gondolkozott rajta, hogy részesedést vásárolna egy gigantikus luxus- és sportautó-dizájnnal foglalkozó olasz cégben, eljött az idő: a Pininfarina család árulja a részvényeit.

A Pininfarina család már megbízott egy olasz bankot, hogy adja el a részvényeik 50,7 százalékát, mely jelenleg a családi cég, a Pincar tulajdonában van. A család a válság miatt került ebbe a helyzetbe.

Annak ellenére, hogy árulják a céget, nem akarnak kivonulni belőle – nyilatkozta egy magát megnevezni nem kívánó belső ember a Reuters hírügynökségnek. Erre a lépésre a bankok kényszerítették a családot, hogy így törleszthessék adósságaikat.

Már most mennek a találgatások arról, ki vásárolja majd be magát a cégbe. Piero Ferrari, Enzo Ferrari második fia, Alberto Bombassei, a Brembo elnöke és a biztonsági öveiről híres Sabelt alapítója, a Marsiaj család is érdeklődött már a Pininfarina iránt, és úgy tudjuk, egy francia üzletember, Vincent Bollore, valamint a Tata tulajdonosa, Ratan Tata is szívesen beruházna az olasz cégbe. A család valószínűleg akkor járna a legjobban, ha nem egy kézbe kerülnének a részvények, hanem befektetők csoportja vásárolná meg őket.