Bálnapénisz-bőr, gyémántok, páncél

2009.10.21. 10:49

Valószínűleg a világ legdrágább terepjárója lesz a Dartz Kombat Red Diamond Edition, amelybe mindenből az elérhető legjobb kerül.

Az autót az orosz Prombon fejleszti, és néhány hónap múlva, a monacói Top Marques show-n tervezik először kiállítani 2010 tavaszán. Az autó a Dartz Kombat nevű ormótlan, de már önmagában is méregdrága páncélozott terepjárón alapul, de teleaggatják a gazdagság összes létező szimbólumával. Az ablakkeretek arany bevonatot kapnak, a műszerek wolframból és fehéraranyból készülnek gyémánt és rubin díszítésekkel, az üléseket pedig a világ legdrágább bőrével kárpitozzák, amelyet megölt bálnák péniszéről nyúznak le. Ennél magamutogatóbb, és kevesebb empátiát és emberbarátságot sugalló autó nemigen létezik – egy Hummer-tulajdonos környezettudatos kisiskolásnak látszik amellett, aki Dartz Kombattal jár – de alighanem a harcos környezetvédőktől is megvéd a páncélozott karosszéria és a defektmentes abroncsok.

A Red Diamond Edition-ből persze csak egyedi megrendelésre készítenek majd néhány példányt – az egy szem bemutatóautón kívül – méghozzá egy kisebb vagyonért: 1,5 millió dollárnak megfelelő rubelt kell leszurkolnia annak, aki ilyen terepjáróra vágyik.