700 milliót kínáltak Schumacher versenygépéért

2009.11.11. 14:39

Az 1994-es évjáratú Benettont az ebay német oldalán bocsátották árverésre, és már most lecsaptak rá a gyűjtők. A licit pillanatnyilag 2,6 millió eurón áll, de a leütésig még öt nap van hátra.

A B194-es, amely Michael Schumachernek az első világbajnoki címet hozta, az F1 történetének egyik legizgalmasabb darabja. Nem csak azért, mert a hétszeres világbajnok ezzel az autóval kezdte nagy menetelését: ez volt az utolsó világbajnoki F1-es gép 3,5 literes motorral, és az utolsó, amelyet Ford V8-as hajtott. Az eladásra kínált példány konkrétan az, amellyel az 1994-es szezon zárófutamán, Adelaide-ben indult Schumacher, és amellyel kiütötte a pályáról Damon Hill Williamsét, megtartva egy pontos előnyét a bajnokságban. Az autó minden porcikájában eredeti, működőképes és teljes, csupán az ütközésből származó sérüléseket javítottak ki rajta, amelyeket a szezon végén szerzett, illetve a motorját újították fel egy angliai műhelyben.

Az autó jelenleg Torontóban van, ahonnan a vételár minimum 30%-ának kifizetése után szállítják át új tulajdonosának, két garnitúra gumiabronccsal, komplett indítóberendezésekkel, tartalék első és hátsó légterelőkkel, valamint egy hordozható számítógéppel, amelyen az elektronika programozásához szükséges programok is telepítve vannak. Így az új tulaj akár pályára is viheti a tizenöt éves versenytechnikát, bár ahogy az árverés jelenleg áll, valószínűbb, hogy a Benetton egy gyűjtő garázsában töltheti a következő néhány évet-évtizedet.