Schnitzer BMW egyenruhában

2009.11.30. 17:44

A német rendőrség és a nagy tuningcégek sufnituning-ellenes kampányára készült el az egyes kupé villámgyors, rendőr-ruhás változata.

A Tune is! Safe! kampány célja az, hogy a tuning-megszállottaknak irányt mutasson, hogyan kell gyors és látványos, mégis biztonságosan használható autókat építeni. Ennek érdekében az Essen Motor Show-n, Németország, sőt, Európa legnagyobb tuning-kiállításán évről évre bemutatnak egy-egy rendőrautónak öltöztetett gépet a legismertebb tuningcégektől. Korábban volt már Mercedes és Porsche, tavaly egy VW Sciroccót épített az ABT, az idén pedig az AC Schnitzer készítette el a saját rendőrkocsiját az ACS1 2.3d-ből.

A BMW kétliteres, két turbós motorja alaphelyzetben is elég erős, de a Schnitzer némi módosítással 241 lóerőt és 480 Nm-es csúcsnyomatékot csiholt ki belőle. Így a rendőrautó 6,7 másodperc alatt gyorsulhat 100 km/h-ra. A futóművet 30 mm-rel engedték lejjebb, és gigantikus felniket szereltek fel, így jó úton nyilván nagyon stabil az ACS1, bár abba bele sem merünk gondolni, hogy az itthoni aszfalton milyen komfortot nyújthat.

Az persze kérdéses, hogy egy ilyen – amúgy tényleg igazán látványos – autó ténylegesen használ-e valamit a kifordított felnis, barkács-spoileres rémségek ellen, vagy épp ellenkezőleg, azokat is elindítja a lejtőn, akiknek eddig nem jutott eszükbe változtatni a gyári autójukon.