Lambót gyalázott a Porsche GT2

2010.01.21. 16:24

Amikor a TechArt úgy döntött, kezelésbe veszi a Porsche GT2-t, aligha sejtette, hogy a végeredmény ennyire brutális lesz.

TechArt GT Street RS a teljes neve annak a módosított GT2-nek, mely a Sachsenringen megdöntötte a Lamborghini Murciélago LP 670-4 SuperVeloce tavaly felállított körrekordját. A történet pikantériája, hogy nem apró tizedecskékről van szó, hanem súlyos másodpercekről, a Lambó ugyanis 1:36,29 alatt teljesítette a 3,671 kilométert, míg a Porschénak mindössze 1:31,94-ig tartott ugyanez a mutatvány.

A tesztet végző német AutoBild magazin munkatársai ezen felül megmérték a kocsi gyorsulását is, a Street RS 3,5 másodperc alatt ugrik 0-ról 100-ra, ami nem is csoda, a teljesítményét 690 lóerőre tornázták fel, csúcsnyomatéka kereken 800 Nm lett.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.