Nem késlekednek tovább az új Fiatok

2010.02.02. 14:08

Vége az olaszoknál a 15 hónapos költség-stopnak, így rövidesen több új modellt is bemutatnak a Fiat csoport márkái.

A vállalat vezetése még 2008 októberében, a gazdasági válság kirobbanásakor döntött úgy, hogy elhalasztja a fejlesztés alatt álló típusok bemutatását. Indoklásuk szerint a recesszióban vadonatúj modellekkel megjelenni színtiszta pazarlás lett volna. Így felfüggesztették többek között az Alfa Giulietta, a következő Lancia Ypsilon és a Fiat Panda fejlesztését, illetve gyártás-előkészítését is. A költési tilalmat azonban feloldották 2009 decemberében, így az új típusok is közelebb juthatnak a forgalmazáshoz.

Az első újdonság az Alfa Giulietta lesz, amelyet már a márciusi Genfi Autószalonon lelepleznek, viszont több modell is jelentős csúszást szenved. A Panda utódját például 2009 második felében kezdték volna árusítani az eredeti tervek szerint, viszont így csak 2011-re készül el az ötajtós kisautó utódja. Szintén jövőre várható a Lancai Ypsilon utódja, szinte egy időben a Chryslertől származó Lancia nagyautókkal.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.