Nem kell több katonai Hummer

2010.02.15. 17:15 Módosítva: 2010.02.16. 14:35

Megtörtént az első lépés a Humvee leváltása felé: újabb példányokat már nem rendelnek az amerikai fegyveres erők.

A HMMWV, vagy közismertebb nevén a Hummer 1984 óta áll szolgálatban az Egyesült Államok fegyveres erőinél, és hasznos szolgálatot tett az utóbbi évek fegyveres konfliktusaiban, de épp ennek köszönhető, hogy a felváltása mellett döntöttek. A ma jellemző hadviselési stílushoz jobban igazodó járműre van szükség, amely hatékonyabban védi meg a benne utazó személyeket az aknáktól és házilag barkácsolt bombáktól. Az új járműgeneráció első képviselői – például az Oshkosh M-ATV terepjárója – jelentős előrelépést jelentenek ezen a fronton, bár a Hummer teljes kiváltása nem megy egyik napról a másikra.

Az AM General bő 240 ezer példányt gyártott – az utolsó 2620 példányra most kapták meg a megrendelést –, amelyeknek a nagy része még mindig szolgálatban van. Ráadásul egyelőre csak részben tudják kiváltani a Hummert, a hadseregen belül betöltött összes funkciójának betöltéséhez az M-ATV-nél egyszerűbb, és könnyebben alakítható konstrukcióra lenne szükség.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.