Porrá ég a Tata Nano

2010.03.23. 12:32

Nem is biztos, hogy az indiai kisautó valóban olcsó lesz a vásárlók számára – egy Mumbaiban lakó biztosítási ügynök számára legalábbis meglehetősen drága lett az első utazás az új Tatával.

nanofire

Satis Sawant nagy nehezen megrendelt egyet a hiánycikknek számító szuperolcsó kiskocsiból, és át is vette a kereskedésben, ahogy kell. Ez lett volna az első saját gépjárműve – emberünknek még a jogosítvány megszerzése is hátravan, így egy ismerősével fuvaroztatta haza magát –, de a család már nem láthatta meg az új szerzeményt. Az átszámítva alig 400 ezer forintos kisautó ugyanis félúton, alig háromnegyed óra használat után leégett. „Ötletem sincs, hogy mi volt a baj. Egy motorkerékpáros előzött meg minket, és átszólt, hogy lángol az autó. A motor közvetlen mögöttem volt, de nem tűnt fel, hogy kigyulladt” – mondta a csalódott, de sértetlen férfi.

A Nanóval kapcsolatban már több hasonló hírt is hallottunk: ez a negyedik igazolt öngyulladásos eset, és úgy tudjuk, a korábbi alkalmakkor a gyenge minőségű elektromos rendszer volt a hibás. Bár a szuperolcsó kiskocsi hatalmas sikert aratott Indiában, sőt, jövőre érkezik a fejlesztett verzió is, amelyet már Európában is forgalomba lehet helyezni, ha még több hasonló esetre derül fény, az visszavetheti a vásárlók lelkesedését: akármilyen olcsó volt is, egy spontán leégésre hajlamos járművel még az indiaiak sem közlekednének szívesen.