A Tata is készített egy villanyautó-tanulmányt

2022.04.06. 16:57

A Tata tervezői láthatóan igyekeztek megfelelni az aktuális divatnak: elektromos tanulmányuk így kupétetős, ötajtós, nagy kerekű SUV, amelynek – a hasonló nyugati, japán és dél-koreai modellekhez képest legalábbis – egész tisztességes hasmagassága is van.

A forma maga egyszerű vonalvezetésű, és a nagy, egybefüggő felületek már-már az unalomig letisztultnak mutatják – ezen csak néhány erőteljes él enyhít egy keveset. A kilincsek és tükrök nélküli forma azonban épp ettől a letisztultságtól nem tűnik többnek, mint egy valóságtól elrugaszkodott tanulmánynak.

Belül is hasonló a helyzet: végletekig leegyszerűsített formák jellemzik a belső teret, érintőkapcsolós középkonzollal, és a műszereket helyettesítő állított tabletekkel. A látvány különös: a széles keretű kijelzők miatt kicsit olyan, mintha egy évekkel ezelőtti tervet hasznosított volna újra a Tata.

A tervezett műszaki tartalomról egyelőre csak annyit tudni, hogy egy olyan platformra építik a majdani szériaváltozatot, amelyre villanyautó mellett hibrid, és benzinmotoros típusok is építhetők lesznek. Ráadásul azt mondják, két éven belül el is készülnek a sorozatgyártásra alkalmas változattal, ami elég szűk határidőnek tűnik.