Kémfotó: egy rakás álcázott Mercedes Nyugat-Magyarországon

Olvasóink küldték

2010.04.16. 07:03

Olyan történt, ami még soha. Összesen négy olvasónktól érkeztek kémfotók, ugyanarról a Mercedes-tesztkaravánról. Valamiért ugyanis a Mercedes felénk tesztelte pár autóját. Talán túl jók otthon az utak, vagy kezdünk fontos piac lenni. Íme az első levél, amit kaptunk:

Tisztelt Winkler Róbert!

Ma délután az M7-en Bp. felé autózva előztem meg egy BB kezdőbetűs német rendszámú Sprinterből és S-Klassékból álló, felantennázott, Mercedes polós emberekkel teli konvojt, amelynek az első autója egy, a csatolt fotókon látható, álcázott Mercedes kupé volt. Kb. a jelenlegi SL méretével egyező. 1 km-rel később pedig egy kb. SLK méretű szintén agyonálcázott kupét előztem meg. Sajnos egyedül voltam, ezért csak ezt a két képet tudtam menet közben készíteni.  
Gondoltam, hátha érdekes a kép, ezért küldöm Önöknek.

Üdvözlettel, Hajdú Tamás

Kis ország vagyunk, ahol egy ekkora karaván nagyon feltűnő, úgyhogy más is szemfüles volt. Mint azt az utolsó levél is alátámasztja, több csoportban mozogtak a Mercedesek, ami növelte a lebukás esélyét.

Hello
Tegnap az M0-son kaptuk le ezeket a Merciket /szerintem SLK és GL/ éppen a szokásos lefóliázott álcázással voltak ellátva.
Szabolcs
A legrészletesebb leírást Krisztiántól kaptuk:

Sziasztok!

A mai napon Zalaegerszegről Ajka felé tartottam a 8-as úton, amikor egy pihenőnél erre a konvojra bukkantam. Sajnos sietnem kellett, így nem állhattam meg, 5-tel gurulva a kocsiból fényképeztem őket.
Mindegyik stuttgarti rendszámú volt. Azt hiszem az új CLS-el és talán az új B-vel találkoztam.
A B-ben nem vagyok biztos. 2-2 darabot teszteltek, még a belsejük is álcázott volt (a másik nincs a képen, annak beláttam a belsejébe).
Ami számomra jópofa, hogy a két legújabb fejlesztésű BMW-vel kísérték Őket, ami szerintem azt jelenti, hogy azokhoz mérik a CLS-t!:)
Mondjuk nem lepődtem meg, hogy nem Audikhoz hasonlítják... :) Egyértelmű, a BMW vezet jelenleg - számomra ez bizonyíték! :)
Vélemény?

Üdv,
Krisztián
Örültünk a képeknek, szeretjük, ha az olvasóink tudják, mi a dolguk. Gyakorlatilag a Mercedes összes 2011 végére, de inkább 2012-re várható modellje szerepelt a konvojban. Leghamarabb a CLS érkezik, még az idén bemutatják, ennek megfelelően az álcázottsága is szerényebb. Az Audi védelmében csak annyit, hogy nyilvánvalóan nem egy sokéves A6-oshoz fogják hasonlítani a négyajtós kupét, bár szerintem a Merci mérnökei is átkozottul kíváncsiak, milyen lesz a következő A6-os, netán A7-es.
Az SLK is 2011-ben jön, a többit későbbre tartogatják, az SL 2012 őszén mutatkozik be, és az ML is abban az évben várható. Magyar szempontból a B-osztály a legfontosabb, hiszen azt nálunk fogják gyártani 2012-től, a fotón sajnos nem sok látszik belőle, mert komolyan álcázták.
Végül a negyedik levél, a csatolmányában a legjobb fotókkal a CLS-ről:

Sziasztok!

Csatoltam a képeket a kámi Mercedes-jelenésről. A 8-as útról letérve Szombathely felé, Kám községben találkoztunk két nagyobb csoporttal, elöl álcázott tesztautók, mögöttük pedig a kíséret. Az első csoportban a következő generációs SLK-k, ML-ek voltak, a következőben pedig az új CLS és sejtésem szerint az új A vagy B osztály. Sajnos, csak a második csoportról sikerült képet is készíteni. A Smartban ülők legalább annyira vigyorogtak, mint mi magunk. :) Vajon a borzalmas állapotban lévő utak már ide vonzzák a gyári teszteket?!

Üdv: Péter

Talán pont a kecskeméti gyár miatt tűntek fel ezek a kocsik az útjainkon, úgyhogy tessék nagyon résen lenni, és továbbra is küldözgetni a fotókat. Köszönjük!