Már készül a hétüléses Mini

2010.06.08. 15:33 Módosítva: 2010.10.21. 14:44

Lassan indokolt lenne lecserélni a márkajelzést: mi legalábbis inkább hívnánk Maxinak a BMW fronthajtású márkájának következő modelljét.

Meglepődni persze nem érdemes, hisz a Volkswagen is készít luxusautót, egy nagyméretű Mini sem hordoz magában nagyobb ellentmondást. A BMW pedig teljes palettát szeretne felépíteni a jól csengő márkanév alá, ami nem állhat csupa kisautóból. Dr. Wolfgang Armbrecht, a Mini igazgatója szerint a Countryman megnyújtását fontolgatják, így a típus tengelytávja 2,7 méter fölé is nőhet. Ezzel az új változat túlnőne a Nissan Qashqaion és helyet csinálhatnak benne egy harmadik üléssornak, valódi családi autót faragva a 4,09 méteres modellből, amely alapkivitelben valahol félúton van a legrövidebb kompakt ötajtósok és a B szegmens legnagyobb képviselői között.

A nyújtott változat persze nem lesz önálló modell, csupán a Countryman hosszabb változata, de épp ezért viszonylag hamar elkészülhetnek vele: akár két éven belül bemutatkozhat, új réteget vonva be a Mini potenciális vásárlói közé.