Volkswagen, önmagából kifordítva

2010.07.21. 17:00

Mindenki ismeri a mozdulatot: bedugjuk a kezünket a zokniba, megragadjuk alul és kihúzzuk. Stoppolni csak így lehet, ezt már a nagyanyáink is tudták, de autóval még nem láttunk hasonlót sem.

foxrev

Most viszont itt van egy stoppoláshoz kifordított kiskocsi. Jó feladvány lenne, hogy vajon melyik, de inkább lelőjük a poént: ez egy VW Fox, az az autó, amelyet egy darabig Európában is forgalmaztak a Lupo helyett. Errefelé nem lett sikeres – túl drága volt, de nem elég igényes –, viszont Brazíliában elég népszerű még most is. Reklámozni persze muszáj, erre szolgál ez a kifordított kép is, ahol a kerekek helyett ülések lógnak az autó alján, a kormány pedig a motorháztetőre került. Ilyen értelemben ez lehetne a világ legbiztonságosabb autója a gyalogosok számára, hisz valószínűtlen, hogy veszélyes sebességre gyorsulna, viszont az orrán több légzsákot is hord.

Az az információ ugyan nem jött át Brazíliából, hogy a képhez milyen szlogent társítanak, de a kifordított autó nyilván sokak figyelmét felkelti majd – bár kérdéses, hogy valóban képes lesz-e vásárlásra csábítani a vásárlókat, akiknek így az autószalonig sem kell elbotorkálniuk, hogy lássák, milyen egyszerű és egyhangú a kisautó fekete műanyag belseje.