Sikergyanús az új BMW 6-os kupé

2010.09.19. 18:40

A BMW Párizsban leplezi le a 6-os utódjának szánt kupét, de egyelőre azonban csak Concept 6 Coupénak hívják. A LED-ekkel világító 2+2 üléses kupé legkorábban 2011 elején jelenhet meg, az M6-osra pedig még egy évet kell majd várni.

Mivel koncepcióról van szó, a BMW nem túl bőbeszédű a műszaki adottságokkal kapcsolatban, a sajtóinformáció kicsit bő lére eresztve azt önti szavakba, ami a képeken látszik, mindezt olyan maszlagokkal megtoldva, mint „a 6-os kupé a vezetés élvezetének kifejezése" és hasonlók. Egy biztos, az 5-ös után egyértelműen valami ilyesmire számíthattunk: ugyanaz a stílus, kicsit laposabban és szélesebben előadva.

Az egyetlen valóban informatív rész a hifiről szól, amelyet a Bang & Olufsen készített. Összesen 16 aktív hangszórót helyeztek el az utastérben, ebből kettő mélynyomó, hét-hét pedig közép- és magassugárzó; mindegyiknek külön erősítője van. A koncepcióautó első lámpatesteit LED-ek töltik meg, azaz a tompított és távfényt is diódák szolgáltatják. Nem elképzelhetetlen, hogy a szériamodellhez is kínálnak ilyet, de valószínűleg opcióként.

Persze vannak dolgok, amiket tudhatunk, hiszen a kupé az 5-ös széria technikájára épül. Így a kisebb motorokat leszámítva a motorpark várhatóan azonos lesz vele. Így a háromliteres turbós benzines (306 LE), illetve a sorhatos dízel egy és két turbóval (240 és 300 LE) biztosan bekerül a 2+2 üléses kupéba, akárcsak a kétturbós, 4,4 literes, V8-as benzinmotor (407 LE). A 6-os kupé szériaváltozata a januári Detroit Motor Show-n mutatkozik be. Mivel a V10-est nem gyártják tovább az M-es modellekhez, a 2012-re várható M6-osba is ugyanennek a V8-asnak az erősebb változatát szerelik, 550 lóerős teljesítménnyel.