Segítsen, vegyen T Fordot

2010.10.15. 15:28

Vasárnap délelőtt bárki gazdagabb lehet néhány szép tárggyal vagy akár egy régi autóval, és még segíthet is a rászorulókon.

t roadster

Az idén 11. alkalommal rendezik meg az Oldtimer Aukciót, ahol az idén 550 tárgy keres gazdát. Ezek nagyobb része persze ritka vagy régi, autókhoz kötődő apróság, például a motoros világutazó, Sulkovszky Endre útlevele és az úton gyűjtött plakettjei, vagy háború előtti taxióra. A Mercedes-Benz púderkompakttól és a régi rendőrségi bukósisaktól a szaklapgyűjteményeken át a komplett autókig mindenféle régi, járművekhez kötődő tárgy fellelhető az árverési listán, köztük olyan ritkaságok is, mint a brit exportra gyártott, nyitható tetejű Skoda Rapid vagy a gyári állapotú Trabant 601-es. A legértékesebb autó egy 1921-es évjáratú Ford T Roadster lesz, ennek a kikiáltási ára 3,5 millió forint, ami jóval kevesebb a piaci értékénél. Ráadásul aki leüti, jó érzéssel teheti – gazdája ugyanis jótékony célra fordítja a befolyó összeg felét.

Az aukciót a Hungexpo fogadócsarnokában tartják október 17-én vasárnap délelőtt 11 órakor, az árverésre bocsátott tárgyak listája pedig már most megtalálható az esemény honlapján.