Chrysler 300C tíz hengerrel?

2010.10.18. 15:03

A Dodge Viper ugyan elbúcsúzott, de a V10-es motor még megvan, és úgy néz ki, új helyet is találtak neki. Ez a fotó a Dodge hivatalos blogjáról származik, és egy szokványos 300C látható rajta, néhány apró eltéréssel. Az egyik az SRT10 felirat.

300cv10

Pontosan nem tudni, hogy miről is van szó. Elképzelhető, hogy csak egy egyedi járművet készítettek, mondjuk a következő SEMA Show-ra, ahol Észak-Amerika tuningiparának krémje gyűlik össze évről évre. Ugyanakkor az sem lehetetlen, hogy a Viper 8,4 literes, könnyűfém blokkos V10-ese tovább élhet, ha nem is sportkocsikban, de a Chrysler 300C-ben, illetve a Dodge Chargerben és Challengerben. Ezzel valószínűleg létrejönnének az Egyesült Államok legiszákosabb szériakocsijai, de biztosan lenne, akit érdekel egy-egy bő 600 lóerős izomautó. Ráadásul nem a Chrysler az egyetlen, amely hasonlóan brutális kombinációt kínál – elég csak a Shelby Mustang GT500-asra gondolni, amelybe 5,4 literes, 558 lóerős, kompresszoros nyolchengerest szerelnek.

A Chryslernek minden lehetséges reklámra szüksége van, ha talpon akar maradni és vissza akarja szerezni elvesztett piaci részesedését – és az értelmetlenül erős, különleges hangú autók, ha másra nem is, a figyelem felkeltésére mindig alkalmasak voltak.