Akrapovic Ferrari: csodálatos hangorkán

2010.11.05. 17:51

A szlovén kipufogó-specialista kezelésbe vette a 458 Italiát, amely ettől úgy dalol, mint Pavarotti óta senki. Hallgassák csak!

A korrektség kedvéért a szlovének úgy tervezték meg az új kipufogórendszert, hogy a V8-as Ferrari valamivel erősebbé is váljék, de kevéssé valószínű, hogy van élő ember, aki egy 570 lóerős gépnél pont azért a plusz 11 lóerőért és 26 Nm-ért, vagy 14 kg súlycsökkenésért cserélne kipufogórendszert, amit ez az átépítés nyújtani tud. Az Akrapovic a motorkerékpár-iparban, ahol az ipart kezdte, is arról igazán híres, hogy csodás hangú, és egyben hatékony kipufogókat gyárt, és ez esetben a hanghatás az, amiért sokan mégis rászánják magukat, hogy módosítsák méregdrága, és szinte tökéletes sportkocsijukat. Hogy miért gondoljuk így? Nehéz elmagyarázni – hallgasság meg inkább, hogy szól a nyolc henger ezeken a csöveken keresztül, akkor talán megértik.

A rendszer pontos árát egyelőre nem ismerjük, de már az is sokat elmond, hogy a gyártó titán-ötvözet csöveket használ a gyártásnál – így a kipufogó ára alighanem arányban áll az autóéval, amelyre való.