Irmscher i42: a Camaro németül

2010.12.17. 13:04

Elsősorban Opel-specialistaként ismerjük az Irmschert, de a cég ezúttal a leglátványosabb Chevyk egyikét vette kezelésbe. A végeredmény brutális, és viszonylag olcsó.

Az Irmscher viszonylag egyszerűen oldotta meg a Camaro motortuningját. A gyári 6,2 literes V8-asra kompresszort szereltek, így a teljesítménye 502 lóerőre nőtt, ami 4 másodperces gyorsulási időt eredményez 0-ról 100 km/h-ra, és 275 km/h feletti végsebességet. Ez persze csak az alap, a fekete csíkozású hófehér izomautó emellett sportos hangú kipufogórendszert, állítható, ültetett futóművet és komolyabb fékrendszert kapott. Az összképhez persze elengedhetetlen egy garnitúra hatalmas felni: az Irmscher Camarón négy 22 hüvelykes fekete keréktárcsát alkalmaztak, így a kerekek szinte hozzáérnek a sárvédőívekhez, ami kétségtelenül megnyerő látvány.

A tuning-Camaro vonzereje azonban nem csak dögös megjelenésében és alaposan feljavított menettulajdonságaiban rejlik. Az Irmscher szerint az ára is utolérhetetlen lesz: a kész autó kijön 48 ezer euróból, vagyis mintegy 13,4 millió forintból, ezért az árért pedig nemigen kapni más sportos, új autót 500 lóerő feletti teljesítménnyel.