B125: Diákokban az erő!

2011.01.26. 10:53

Ez az, gyerekek, így kell ezt csinálni! Az ELTE Hallgatói Önkormányzata egyértelműen és azonnal mellénk állt, hiszen tán ők a legfogékonyabbak a változásokra és ők azok, akik még képesek hamar reagálni és mozdulni, ha érdekeik, vagy a közös cél úgy kívánja. Sokan vannak és aktívak, nagyon örülünk annak, hogy meglátták kezdeményezésünkben a rációt, tudatosították, hogy valójában nem önös, hanem közös érdek vezérelt minket. Hajrá ELTE, hajrá diákok!

És ez még csak a kezdet, tudják ezt nagyon jól ők is, köszönjük a támogatást!

B125 – Miről szól a kezdeményezés?

Hiába modern és környezetbarát az 50 köbcentis robogó, ha a hivatalosan 45 km/h-ra korlátozott végsebességével inkább mozgó forgalmi akadály, mintsem valóságos ingázási és közlekedési alternatíva.

Európa számos jól motorizált országában – feltételekhez kötve – érvényes a szabályozás, ami megengedi, hogy B kategóriás jogosítvánnyal vezethetőek legyenek a 125-ös, legfeljebb 11 kW-os robogók és motorkerékpárok. Az ottani a döntéshozók felismerték, hogy a nagyvárosi dugók nemzetgazdasági léptékkel is mérhető károkat okoznak azon túl, hogy tönkreteszik milliók életét és egészségét.

Itt az idő, hogy Magyarországon is rendezzük a helyzetet. A várt hatások között szerepel a segédmotoros kerékpárok és a most rendszám nélküli motorok biztosítási hátterének rendezése, környezetvédelmi és közlekedésbiztonsági ellenőrzésük lehetővé tétele, és a modern, környezetkímélő motorkerékpárok üzembehelyezése.

_
B125 – népi kezdeményezés nagyobb térképen való megjelenítése

Amennyiben listánkon nem talál a lakóhelyéhez közel egy létesítményt sem, ide kattintva letöltheti a domumentumot. A kinyomtatott, majd kézzel kitöltött aláírási ívet elpostázhatja címünkre (Totalcar.hu Informatikai kft, 1033 Budapest, Flórián tér 1.). Kérjük, a borítékra írja rá, hogy 125.

Várjuk azon helyek – boltok, kereskedések, klubok, szórakozóhelyek, stb. – címét, ahol szintén szeretnének részt venni a gyűjtésben.