Újabb kövér BMW érkezik

2011.01.29. 11:44

Az 5-ös GT mintájára az 1-es sorozatból is elkészítik a testesebb, családi változatot, amely egyszerre helyettesítheti az egyterűt és a kombit.

1gtpv

A BMW az 1-es sorozatot eddig távol tartotta a családi modellek piacától – arra inkább a 3-ast szánták. Most viszont úgy tűnik, kisebb méretben is megpróbálják elsütni az 5-ös GT receptjét: az 1-esből is készítenek egy magas tetejű, tágas és célszerű kivitelt. A kombiknál rövidebb és magasabb építésű jármű azoknak az elsősorban városi családoknak szól, akik célszerűtlenül hosszúnak találják a 3-as kombit, az 1-es térkínálatánál azonban többet igényelnének.

Nehéz megjósolni, hogy a szokatlan felépítésű járművet hogyan fogadja a közönség, de eddig úgy tűnik, a BMW csaknem mindent képes eladni, akármilyen életképtelennek tűnik is a koncepció. A kínálat bővítése pedig afféle kényszernek látszik a német prémium-gyártók esetében: mindig újat kell hozni, hogy újra és újra rálicitálhassanak a konkurenciára. Hogy a BWM meddig bírja még a kínálat szélesítését, azt nem tudni, de egyelőre nem úgy néz ki, mintha lanyhulna a lendület.