Hegyi levegőt eregető Brabus S osztály

2011.02.03. 06:41

Ez az első komoly tuning-Mercedes, amely megfelel az Euro 6 normának, és még így is akadt 55 plusz lóerő.

A Brabus ECO PowerXtra D6S-nek nevezi a Mercedes S350 CDI BlueTec átalakított változatát. Komplikált név mindkettő, pedig nincs másról szó, mint a Mercedes 3 literes dízel V6-osáról egy kissé átdolgozott S osztályban. A motor teljesítményét a készlet segítségével 313 lóerőre növelték, a csúcsnyomaték pedig 690 Nm-re emelkedett, ami önmagában még nem lenne érdekes, de közben sikerült megtartani a kedvező károsanyag-kibocsátást, így a Brabus állítása szerint a 2014-re várható Euro 6 norma feltételeit is teljesíti az autó.

A trükk annyi, hogy a többletteljesítmény azonban csak a hétsebességes automata váltó Manual és Sport fokozataiban jelentkezik, Eco módban marad a 258 lovas alapállapot. Sportfokozatban a Brabus S osztály persze valamivel fürgébb lett, mint az S350-es, 6,5 másodperc alatt érheti el a 100 km/h-t. A gyári, 250 km/h-s sebességkorlátozás ezúttal bent maradt az autóban.

A motortuning persze csak a csomag egyik fele, a Brabusnál teljes optikai csomagot, hatalmas alufelniket, rozsdamentes kipufogórendszert és átdolgozott belső teret is kínálnak az autóhoz, amire amúgy három éves, vagy 100 ezer kilométeres garancia is jár az átalakítás után.