A Ferrari nem bírta a nyomást, kiadta a képeket

2011.02.05. 16:41

Az első bemutató videók hatalmas sikerére, és a rengeteg, követelőző rajongói levélre való tekintettel a Ferrari újabb, havas környezetben készített képeket közölt a korábbi műtermiek mellé. Az FF kódnéven futó, családinak aposztrofált luxusautó a márciusi Genfi Autószalonon debütál majd élőben a közönség előtt.

A most közzé tett képeken a 612 Scagliettit váltó négyszemélyes, összkerékhajtású Ferrari egy fekete prototípusát, és egy piros, végleges változatát láthatja – nem éppen túratempóban közlekedni – az olvasó.

Ez lesz a cég legelső, már szériában is négykerékhajtású modellje: azt a gazdag, autókat szerető felvevő piacot szeretnék meghódítani, akik a téli hónapokban – jobb alternatíva híján – eddig hatalmas, drága SUV-okba, és batár szedánokba kényszerülve indultak a hegyekbe síelni.

Az új családi Ferrari csomagtartója 450 literes lesz, mely a hátsó üléssor ledöntésével 800 literig bővíthető. Nos, ha máshogy nem, úgy már biztosan beférnek a lécek és a bakancsok. A 4RM fantázianevű hajtásrendszer nagyjából 80 kilogrammal nyom kevesebbet, mint a konkurens modelleké. Az FF motorja egy 6262 köbcentis, 65 fokos V12-es, mely 8 000-es fordulaton 660 lőerőt, 6 000-en pedig 683 newtonméter nyomatékot ad le. A 0-100 km/h-s sprinthez 3,7 másodpercre van szüksége a 1,8 tonnás luxussport-kombinak.