Sokkolóan sötét Porsche

2011.02.09. 13:49

Sok mindennel lehet vádolni a Porschét a Panamerával kapcsolatban, de ha már rászánták magukat egy négyüléses kupéra, legalább stílusosan oldották meg a feladatot. Több tuningkészlet is született már a hálátlan alapautóhoz, de a németes precízséggel kidolgozott részleteken eddig csak rontani tudtak a kísérletezők. Ez az Andersen-féle szörny viszont mindenen túltesz.

A műszaki tartalmat egy kis jóindulattal még lehetne védeni: a versenykatalizátoros kipufogórendszerrel és a szoftver optimalizálásával kicsiholt 85 plusz lóerő biztosan jól jön a 400 lovas alapmotorhoz. Még a mostanában divatos, távirányítóval három fokozatban állítható kipufogóhangszínt is el lehet sütni a praktikus extrák között. A 22 colos felnikre negyven milliméterrel lejjebb ültetett futómű haszna már inkább megkérdőjelezhető, de a teljes képhez bizonyára elengedhetetlen. A fekete-piros kontrasztra felépített dizájn láttán viszont szívesebben kalandozna a szemünk a monitor mellett.

Ha a selyemfényűre festett kaszni és a fényes kiegészítők kétes összhatásán túltettük magunkat, az igazi sokk a beltérben vár ránk. Az elegáns Porsche enteriőrt a németeknek olyan szinten sikerült eltrozítaniuk a piros cérnával káró mintásra steppelt kárpitokkal, ami a legvadabb mantás időket idézi. De még a retró alibijével sem védekezhetnek a tuningmesterek, hiszen akkor mit keres a gátlástalanul karbonosított műszerfal az autóban. Egyetlen mentségük lehet: a tetőkárpitba hímzett cirill feliratból ítélve orosz megrendelésre készülhetett a Panamerák legborzasztóbbja.