Ezek megőrültek – jön a Jeep kisautó

2011.03.07. 14:17

A Wrangler szögletes fazonját örökli az új modell, de terepjárásra aligha lesz alkalmas. Nem kizárt persze, hogy így is sikert arat majd.

jeepmini

Az alig négy méteres városi autó várhatóan a Fiat Grande Punto alapjaira épül majd, és a motorválaszték is a Fiattól érkezik: 1,3 és 1,6 literes dízelmotorokkal, illetve 1,4 literes turbós benzinesekkel kínálják majd a legkisebb Jeepet. Úgy tudjuk, a hasmagassága ugyan nagyobb lesz, mint az átlagos kiskocsiknak, de az összkerék-hajtás csak a legjobban felszerelt kivitelekhez jár majd, az egyszerűbb változatok fronthajtásúak lesznek.

A döntés végső soron logikus, hiszen a Fiat kisautó-gyártásban a legerősebb, és ezt a Chrysler csoporton belül is igyekeznek kihasználni, bár egyelőre nem tudni, hogy a Jeep vásárlói elfogadják-e a típust, amely kisebb méretűnek és törékenyebb felépítésűnek ígérkezik, mint a márka bármely eddigi modellje. A típust egyébként 2013-ra ígérik, így van idő felmérni, hogy a piac hogyan reagál a kínálat ilyen irányú bővítésére.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.