Az új Lancer Evo szakít a hagyományokkal

2011.03.18. 17:35

Változik a világ, változik a piac, a következő Mitsubishi Lancer Evo is változik, méghozzá nagyon durván.

Korábban szó volt arról is, hogy a világ egyik, ha nem a legjobb utcai raliautójának története lassan véget ér, de szerencsére egyelőre ettől nem kell tartanunk. A Lancer Evo X-est továbbra is gyártják, szóval kapható lesz még egy jó darabig, az viszont biztos, hogy ha lesz utódja, az teljesen más jellegű autó lesz.

A gyártó közölte, hogy egy olyan világban, ahol a gazdaságosság és az alacsony CO2 kibocsátás a legfontosabb szempontok közé tartozik, nem fognak az ár ellen evezni. Arról egyelőre nem beszéltek, hogy a Mitsubishi Lancer Evo XI hibrid lesz, de tulajdonképpen ez is benne van a pakliban.

A Lancer Evolution X gyártása az eredeti tervek szerint folytatódik – nyilatkozta Maszaszukó Oszamu, a Mitsubishi Motors elnöke. A kocsi utódjának a jellegét azonban a piac fogja meghatározni, ennek megfelelően alakul majd a technika és az autó felépítése is. A Mitsubishi megtartotta, és hosszú éveken át fejlesztette ezt a modellt, hiszen különleges erejével és menettulajdonságaival ez képviselte a cég tudását, mégis, mindezek ellenére fontolgatjuk, hogy a kocsi fejlesztése teljesen új úton folytatódjon. Új irányt szeretnénk találni a Lancer Evónak. Erről az új irányról és az új technikáról majd akkor fogunk bővebben beszélni, ha itt lesz az ideje.

A szakma persze máris egy hibrid Evóról beszél, de persze egyelőre csak találgatni lehet, ráadásul nem is biztos, hogy ha hibrid lesz, az elveszi a Lancer vonzerejét, hiszen eddig mindegyik Evo tudott valami olyat, amitől minden autóbuzinak felállt a hátán a szőr. Reméljük, a XI-est sem rontják el.