Elkótyavetyélik a prototípusokat

2011.03.31. 17:40

Májusban hat olyan autó kerül árverésre, amelyből kétségkívül csak egy-egy példány létezik a világon. A Bertone-múzeumot árulja ki az RM Auctions, egy alkalomhoz illő exkluzív helyszínen.

Az autós szépségversenyekről híres Villa d'Este ad otthont az aukciónak, a Comói tó mellett. A hat árverésre bocsátott prototípus: egy 1963-es Chevrolet Testudo, egy 1967-es Lamborghini Marzal, egy 1970-es Lancia Stratos HF Zero, egy 1974-es Lamborghini Bravo, egy 1978-as Lancia Sibilo és egy 1980-as Lamborghini Athon. A Marzalért és a narancssárga, ék alakú Stratos HF Zeróért várják a legtöbbet: mintegy 1,8 millió eurót, vagyis közel ötszázmillió forintot.

A Marzal nem utolsó sorban a története miatt is értékes: az 1967-es Monacói Nagydíjat ezzel az autóval nyitotta meg Rainier herceg. A vékonyabb pénztárcájúak viszont inkább a Sibilóra fogják emelgetni a táblájukat, amely a becslések szerint 60-100 ezer euró körüli áron fog elkelni.

Bár érthető, hogy a csődbe ment Bertone új tulajdonosa, a Fiat pénzzé teszi az értékes prototípusokat, kár, hogy szétszóródik a legendás formatervező vállalat hihetetlen gyűjteménye.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.