Ha gyorsan köll a trágya

2011.04.01. 12:48

A BMW mókázik bolondok napján. Bemutatták a 420 lóerős M3-as pick-upot.P90074726

A BMW M3-as pick-upot a Nürburgringen már látták néhány napja, most azonban végre hivatalos képeket is láthatunk a kocsiról, mely a BMW állítása szerint igazi, hamisítatlan M-élménnyel kecsegtet.

A kocsi orrába ugyanazt a négyliteres, 420 lovas V8-ast szerelték, mint a sima M3-ba. A motor ereje az ismert hatsebességes manuális váltón keresztül jut el a hátsó tengelyre. Ami a menetteljesítményt illeti, pontos adatokat egyelőre nem tudunk, a BMW csak annyit árult el, hogy a tesztek folyamán a versenypályán a mutató 300 fölé kúszott. Még az is elképzelhető, hogy 0-ról 100-ra gyorsabb a pick-up a szedánnál, a tömege ugyanis 50 kilóval kevesebb.

Amiben biztosan jobb a pickup, az a raktér és a vontatható tömeg. Izgalmas lenne kideríteni, hány mázsa trágyát pakolhatunk fel a Bömösre, de sajnos csak azt tudjuk, hogy húsz golftáska elfér a platón.

Stump Bandi véletlenül épp az M GmbH-nál jár, az imént mutatták meg neki az autót, körbe is szimatolta rendesen. Sorozatgyártásba persze sosem kerül, mindössze egy áprlisi tréfa, de annak elég komoly. Kiegyeznénk vele, az bizonyos.