Képeken a tető nélküli Merci SLS

2011.05.29. 07:54

A Mercedes megküldte a 2012-es SLS AMG Roadsterről készült gyári fotókat. A modellről a hónap elején kerültek ki az első nem hivatalos, de szintén a németek által a gyár tesztpályáján készített képek: a Mercedes a folyamatos információcsepegtetéssel akarja fenntartani az érdeklődést a szeptemberi Frankfurtban rendezendő autókiállításig, ahol az autó élőben is bemutatkozik a közönségnek. A cseles marketingre azonban aligha van szükség: az új SLS már a képeken olyan jól eladta magát, hogy a vásárlók rohamát várva az Egyesült Királyságban már a következő hónaptól megindul az előrendelés.

A menet közben (maximum 50 km/h-s sebességig) is mozgatható tető tizenegy másodperc alatt csukódik le teljesen. Új információ, hogy lesz színválaszték: fekete, bézs és piros lehet majd a vászon a fejünk felett. Egy ilyen autónál használati szempontból aligha számít, de a brosúra szerint mindössze szűk háromliternyi térfogatot kellett elvenni a csomagtérből, hogy helyet biztosítsanak a lehajtott tetőnek.

A sima kupéhoz képest jó pár helyen meg kellett erősíteni a roadster karosszériáját, hogy az tető nélkül is stabil maradjon, azonban a hírek szerint alig lett nehezebb a nyitott változat a testvérénél. A menetteljesítmény is igen hasonlónak ígérkezik: a 0-100 km/h-s sprint 3,8 másodperc alatt megvan, a végsebesség 320 km/h körül alakul.

Az alapfelszereltség része lesz a Mercedes AIRSCARF rendszere, ami meleg levegőt nyom a sofőr és utasa nyakára, egy levehető szélterelő, az AMG sportülések, a bőrbelső, a navigáció és a DVD-lejátszó, egy lopás gátló rendszer online követéssel, a kulcs nélküli indítás és a kétzónás klíma.

A 6,3 literes V8-as 571 lóerőre, és maximum 650 newtonméteres nyomatékra lesz képes.

Hivatalos bemutató a szeptemberi frankfurti autókiállításon várható.