Már kész is a Mercedes Calibrája?

2011.08.01. 14:03

Eddig csak szügyig fóliázott prototípusokat láttunk a Mercedes új kiskupéjából, pedig úgy tűnik, a már kész is a leginkább BLS néven emlegetett négyajtós. Olvasónk fotóiról legalábbis erre lehet következtetni.

A kecskeméti gyár fényezőüzemében készült képeken minden bizonnyal az új, keresztmotoros MFA platformra épülő kupészerű négyajtós karosszériája látható, amely a CLS ötletét veszi át eggyel kisebb méretarányban. A keret nélküli ablakok, a csótányszerű sziluett mind a nagyobb testvért mímeli, de a héj alatt a kompakt B osztály technikája lakik, az alapesetben első kerekeket hajtó kis négyhengeresekkel.

A Mercedes névadási logikája szerint akár BLS is lehetne az új típus jelölése, ha a Cadillac már nem használta volna fel a betűhármast – így inkább az ALS vagy a CLC tűnik valószínűnek. A névkérdésnél sokkal érdekesebb viszont, hogy a 2013-ra várt típus előszériás modelljét már a fényezősoron tologatják Kecskeméten, ami azt jelenti, hogy jóval hamarabb bemutathatják az új kiskupét.

Ha akkora felhördülést már nem is fog okozni, mint a CLS 2004-ben, sok konkurense nem lesz a főleg Amerikának és Kínának szánt kompakt négyajtósnak: egyedül a feltehetően győri gyártású A3 szedán játszik majd ebben a kategóriában – a BMW egyelőre nem mutatta jelét annak, hogy az új 1-esre csomagtartót szeretne toldani.