Tarolni fog a millió eurós Bugatti

2011.08.02. 07:29

Új részletek szivárogtak ki az autó nélkül maradt autómárka következő modelljéről: a régóta beharangozott Galibiert lényegesen nagyobb darabszámban szeretnék gyártani, mint a Veyront, amelyből az utolsó darabokon próbálnak túladni.

A luxusautók „megkérdőjelezhetetlen” királyának szánt Galibier műszaki adatairól eddig csak annyit lehet tudni, hogy a Veyron 16-hengeres motorját gyúrnák át hozzá 800 lóerősre, de lehet, hogy készítenek belőle 1000 lovas változatot is. Az árcédula valahol a mágikus egymillió euró körül lesz, ennek ellenére a háromszáz Veyron többszörösét, ezer-ezerötszáz darabot szeretnének eladni belőle.

A számok Wolfgang Dürheimertől, a Bugatti vezérétől származnak, aki magyarázatként hozzátette, hogy a Galibier azért fog majd jobban fogyni, mert - lévén négyajtós - sokkal praktikusabb, mint a Veyron.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.