Jön az új luxus-Mitsubishi

2011.09.26. 17:56

A Mitsubishi hosszú ideje nem készít luxusautókat: azokra a típusokra koncentrál, amelyek hasznot hozhatnak, egyetlen presztízsmodell kifejlesztése pedig tiszta ráfizetés, ha nem tudnak belőle évente több tízezer példányt eladni. Ezt a japánok is tudják, de azt is, hogy nem hagyhatják üresen a korábbi modellek helyét, ha valaha akarnak még valamit a luxuskategóriában.

A megoldást a Nissan szállítja, amellyel amúgy is elég szoros a Mitsubishi kapcsolata. A Nissan egy ideje kisautókat vásárol a Mitsubishitől a japán piacra, és nyilván szívesen ellentételezik ezeket pénz helyett luxusautókkal. A kiszemelt típus, amely a Mitsubishi jelvényét viselheti, mifelénk Infiniti M néven ismert. Japán szokás szerint nem változtatnak az eredeti modellen, csak a jelvényt cserélik ki, és így árusítják majd a vásárolt típust.

Azt egyelőre nem tudni, hogy az exportpiacokra is jut-e a modellből, vagy csak otthon forgalmazzák a Nissantól átvett luxusautót, de valószínűtlen, hogy a Mitsubishi Európában próbálkozna ebben a szegmensben: a legutóbbi próbálkozásuk, a Sigma csak ráfizetést hozott.