Pert nyert a Top Gear a Tesla ellen

2011.10.21. 06:15

Mintegy fél éve perelte be a Tesla a Top Geart egy 2008-as adás miatt, amiben szerintük szándékosan téves adatokkal vezették félre a nézőket. A műhiszti első hallásra is érthetetlennek tűnt - a bíróság most tisztázta a helyzetet és elutasította a Tesla igényét. Legalábbis az egyiket.

Tugendhat bíró, úgy tűnik, megértette, amit a Tesla nem: amiatt, hogy a versenypályán 55 mérföld után lemerült a villanyautó, egyetlen néző sem gondolhatta, hogy közúton ugyanez lett volna az eredmény. Az amerikai gyártó ugyanis ezt rágalmazásnak értékelte, mivel ők 200 mérföldben adják meg autójuk hatótávolságát.

A másik vádról, ami a műsorban bemutatott megbízhatósági problémákat kifogásolja, még nem született döntés. A Tesla viszont elérte, hogy a köztudatban maradjon, miközben hamarosan leállítják a Roadster gyártását - bár a módszerük nem feltétlenül szimpatikus.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.