Fotón a hiányzó Chevy Cruze

2012.02.09. 16:19

A Cruze nagyszerűen beválik a General Motorsnak, népautó gyanánt. Bár Dél-Koreában, a valamikori Daewoonál tervezik, egyformán tarol Észak-Amerikában, Ázsiában és Európában is, ami a kedvező árnak és a korszerű műszaki tartalomnak köszönhető. Eddig azonban hiányzott a paletta egyik fontos eleme, egy tágas kombi, amellyel tovább növelhetik az eladásokat.

A kombiról egyelőre egyetlen képet mutatott a Chevrolet, de a lényeg ennyiből is látható. A Cruze Wagont láthatóan nem a piac legcélszerűbb autójának szánják – bár nyilván hely is lesz benne elég – inkább arra figyeltek a tervezők, hogy a kombi-far ne rontsa el az összhatást. Így a hátsó ablak erősen döntött, és a C oszlop mögötti oldalablak is meglehetősen kicsi. A kiszivárgott adatok szerint a kombi hossza 4,7 méter körül lesz, a csomagtartó térfogatát pedig lehajtott ülésekkel 1500 liter körülre becsülik.

Úgy néz ki, a Wagont elsősorban Európának szánják, legalábbis erre utal, hogy a premiert a Genfi Autószalonon tartják március elején és nálunk a piaci bevezetés is lezajlik még az idén. Ugyanakkor az amerikai és távol-keleti forgalmazásról egyelőre nem hallani – ezeken a piacokon elsősorban a szedán kivitelű modellek népszerűek.