Melyik is lesz a legerősebb Ferrari?

2012.02.22. 11:58

A néhány hét múlva nyitó Genfi Autószalon előtt néhány nappal lesz a Ferrari 599 GTB Fiorano utódjának a bemutatója, de már most keltik a hangulatot egy gyári kémvideóval, amelyen azt állítják, hogy minden idők legerősebb utcai Ferrariját ragasztgatták össze álcázónejlonnal. Csak nem megfeledkeztek az Enzo utódjáról, amelyről azt rebesgetik, hogy megközelíti az ezer lóerőt?

Úgy tűnik, a Ferrarinál nagy tűzijáték lesz idén, két fegyvert is előrántanak a sublótból, nehogy ellaposodjon a lóerőháború. Az első újdonság, amelyet napokon belül, február 29-én megismerhetünk álca nélkül is, az 599-es utódja lesz: állítólag az F620 GT nevet kapja. Ennek a hangját hallhatjuk vágykeltőnek szánt videóban, ha már a kinézetéről sokat nem is tudunk meg. Kerek 700 lóerőre mondják a teljesítményét, és az egyetlen fix pont, amit még tudni lehet róla, hogy V12-es motorja lesz. Ez valószínűleg nem tér el sokban az FF közvetlen befecskendezéses alublokkjától, csak keresnek benne még néhány lóerőt, hogy megkaphassa a minden idők címet.

Ugyanennek a motornak a tovább reszelt változata kerülhet az Enzo őszre várt utódjába. Az új über-Ferrariban a hírek szerint 7,3 literre fúrják fel a V12-est, így 800 lóerő csúcsteljesítményre számíthatunk, de ehhez még egy KERS-rendszert is társítanak, amely 120 lóerőnyi mozgási energiát tud elspájzolni a kemény gyorsításokhoz. A két szám összeadásával meg is kapjuk a beharangozott 920 lóerőt, ami már tényleg a Bugatti Veyron ligájába emeli az F70-es néven emlegetett új modellt, illetve a Porsche 918 Spydernek is komoly konkurenciája lehet. Ha igazak a hírek, hogy a súlyát 1200 kiló alá szorítják, több rekordot is megdönthet, mint csupán a házon belüli legerősebb utcai autóét. De addig a pár hónapig, amíg meg nem érkezik, tényleg az F620 GT-t nevezhetjük a csúcs-Ferrarinak.