Lendületben az Ampera

2012.03.24. 12:31

Bizakodó lehet az Opel, látva az Ampera iránti keresletnövekedést. A jelenlegi ütemben, a 2012-es Európai Év Autója még az idén elérheti a tízezres értékesítést.

A General Motors jelenleg nagyobb érdeklődést vár az Amperától Európában, mint a Chevrolet Volttól az Egyesült Államokban. A jelenlegi helyzet szerint, az európai változat lehet a sikeresebb, hacsak rövid távon is. Amíg az Ampera iránt az érdeklődés folyamatosan nőtt az utóbbi hónapokban, addig a Volt gyártása átmenetileg szünetel, kereslethiány miatt.

„Nagy öröm számunkra az igény folyamatos növekedése. A februári eredmények mutatják, hogy 2012-ben elérhetjük célunk, a tízezredik eladott Amperát.” – mondta Enno Fuchs, az Opel e-mobilitás igazgatója.

Az Opel számításai szerint, az Ampera üzemeltetési költsége a jelenlegi üzemanyagárak mellett mintegy ötöde egy hagyományos benzines járműnek Európában. A kontinensen, a fosszilis energiákkal kapcsolatban uralkodó bizonytalanság könnyen az Ampera felé terelhet egy tekintélyes számú vevőréteget a következő hónapokban.