Leteszik az autót az olaszok

2012.03.25. 16:13

Egész Európában elszabadultak az üzemanyagárak. Olaszországban, a literenként két euróba kerülő benzin miatt egyre többen hagynak fel az autózással és szállnak át tömegközlekedési eszközökre. Az olasz nagyvárosok utcáin érezhetően visszaesett az autóforgalom.

A La Repubblica vasárnapi beszámolója szerint, Milánóban például 20 százalékkal nőtt az eladott éves és 33 százalékkal a havi bérletek száma azóta, hogy a Monti-kormány idén januárban megemelte a benzin adóját. A helyi buszjáratokat üzemeltető római Cotral arról számolt be a lapnak, hogy az év eleje óta 17 százalékkal több jegyet adtak el.

Csökken a benzinfogyasztás is: az olasz kőolajipari vállalatok szövetségének adatai szerint az idei év első két hónapjában 20 százalékkal kevesebb üzemanyag fogyott Olaszországban, mint egy éve, miközben egy tele tank benzin átlagosan 30 euróval kerül többe, mint tavaly ilyenkor.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.