Új dízelmotort kapnak a Volvók

2012.04.13. 06:43

A Volvónál már régebben eltűnt a kínálatból a kétliteres Peugeot-Ford dízel, de szükség volt egy kiegyensúlyozott alapmotorra – ez lesz a D3-as.

A kétliteres, öthengeres blokkot már ismerhetjük: a Volvo D4 modelljeiben használják már egy ideje, de ezúttal visszafogták a teljesítményét. A 136 lóerős, és 350 Nm maximális nyomatékú motort a spórolós, de nem épp robbanékony 1,6 literes dízel és a 163 lóerős D4 blokk közti átmenetnek szánták. A szélsőségektől mentes dízelmotor a flottás vásárlók, taxisok és polgári vásárlók körében egyaránt népszerűvé válhat. A D3-as motort az S60, a V60, az XC60, a V70 és az S80 típusokba építik be, és egyaránt kapható lesz manuális, illetve automata váltóval.

Az új dízelmotor 2012 nyarától lesz elérhető, néhány kisebb jelentőségű fejlesztéssel együtt, amilyen az alagútérzékelő berendezés, az áttetsző, LED-es megvilágítású váltógomb és néhány új mintázatú könnyűfém felnigarnitúra.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.