Elkészült az óriás-Swift

2012.04.18. 14:15

Hivatalosan is bemutatták az Ertiga nevű egyterűt, amely lényegében a Swift sorozat nagycsaládosoknak kitalált tagja. A rövid orrú, magas építésű jármű képről határozottan tagbaszakadt benyomást kelt, pedig nem hosszabb, mint egy átlagos kompakt családi ötajtós.

Az Ertiga 4,265 méteres hossza és 2,74 méteres tengelytávja kifejezetten tágas utasteret sejttet, az 1,695 méteres szélesség az egyetlen, ami egyértelműen kisautós örökség. Az ülések három sorban helyezkednek el benne, és az első két sor hosszirányban állítható. Az utasok számának csökkentésével persze nagyobb csomagtéri is nyerhető, mint a hét ülés mellett megmaradó 135 liter – öt hely feláldozásával már 735 liter adódik. Az autó kétféle motorral készül majd: a benzines egy vadiúj, 1,4 literes, 95 lóerős négyhengeres, míg a dízelmotoros kivitelbe a Fiattól származó, de a Suzuki indiai üzemében gyártott, változó turbó-geometriájú, 90 lóerős 1,3 literest építik.

Az új Suzuki nem a japán központ, hanem az indiai Maruti fejlesztése, és a gyártás is ott folyik majd. Azt egyelőre nem tudni, hogy tervezik-e a típus exportját – könnyen lehet, hogy a Swift szedán-változatához hasonlóan az Ertiga is megmarad indiai specialitásnak.