Kidobják az olcsó Jeepet

2012.05.31. 07:04

Korábban jellemző volt a Chryslerre, hogy minden típusát mindenféle márkanéven forgalmazta. Ennek azonban vége: a közeljövőben minimálisra csökkentik az átfedést a márkák között.

A profiltisztítás első lépcsőjeként két típus is eltűnik a választékból. Az egyik az olcsó SUV, a Jeep Compass, a másik az Európában Voyagerként ismert Chrysler Town & Country lesz. A Town & Country a jövőben kizárólag Dodge Caravan néven lesz kapható Észak-Amerikában, Európában pedig Lancia márkajelzéssel forgalmazzák tovább. A Jeep Compasszal kicsit más a helyzet: mivel testvérmodelljét, a Dodge Calibert már nyugdíjazták, csak házon belül van versenytársa, a jóval keresettebb Jeep Patriot, amely karakteresebb jelenség, és jobban passzol a Jeep kínálatába.

A Fiat lassan, de biztosan letisztázza a Chrysler, a Dodge és a Jeep kínálatát, sőt, ha lassan is, de megérkeznek az újabb fejlesztések, amelyek megalapozhatják a jövőbeli sikereket. Ráadásul most jól is megy a bolt, így egyelőre minden az olaszok módszerét igazolja.