Luxusautó – a Mitsubishitől?

2012.07.10. 06:44

A Mitsubishi valamikor a 90-es évek végén hagyott fel a luxusautó-gyártással: akkor mondtak le végleg a gazdag felszereltségű, bár kissé unalmas Debonair gyártásáról. Azt azonban nem merték megtenni, hogy semmit sem kínálnak a márkához hű vásárlóknak, így időről időre átvesznek valamit egy másik gyártótól.

Így történt a legújabb Proudia esetében is, amely a Hyundaitól vásárolt, azonos nevű elődmodellt váltja. Nem nehéz felismerni, hogy a vastag rácsos hűtőmaszk és a Mitsubishi jelvény mögött egy nemzetközi szinten is ismert modell, az Infiniti M látható. A luxus-Nissant egy az egyben vették át, így a Mitsubishi Proudia kapható lesz 2,5 literes 225 lóerős, illetve 3,7 literes, 333 lóerős V6-os motorral, hátsó- vagy összkerék-hajtással. Sőt, a kínaiak kedvéért kifejlesztett hosszú tengelytávú hibrid kivitelt, az M35hL-t is átveszik, igaz, ennek Dignity lesz a neve a Mitsubishinél.

Attól persze nem kell tartani, hogy a Mitsubishi világhódításra készülne az új luxusautókkal: a Proudia és a Dignity csak Japánban lesz kapható – másutt nem is engedné forgalmazni a Nissan, az Infiniti márka jól felfogott érdekében.