Francia autókat vesz a Toyota

2012.07.24. 14:27

Már nem is csodálkozunk az ötleten, azok után, hogy a Mercedes is a Renault Kangoora szerelteti a csillagját. A Toyota most ugyanezt a trükköt játssza el a Peugeot Experttel.

A Peugeot anyagi szempontból mélyponton van, és hatalmas lekötetlen gyártókapacitása miatt – nem csoda, hogy minden alkalmat megragadnak ennek jobb kihasználására. Ugyanakkor a Toyota, amely nem túl erős az európai haszonjármű-piacon, szintén nagyot nyerhet az ügyön. Nem kell fejlesztésre költenie, mégis lesz olyan korszerű típusa, amellyel megtarthatja eddigi lojális vásárlóit, sőt, akár újakat is szerezhet. A Citroen Jumpy, Peugeot Expert és Fiat Scudo néven forgalmazott típus átadásával bővíthetik az együttműködést, amely eddig a Citroen C1-Peugeot 107-Toyota Aygo trió közös gyártására korlátozódott.

Úgy tűnik, a Peugeot annak ellenére is igyekszik fenntartani jó kapcsolatát eddigi partnereivel, hogy nemrég a General Motors stratégiai partnerévé vált. A GM-en és a Toyotán kívül a BMW-vel, a Fiattal és a Mitsubishivel is együttműködnek a franciák egy-egy kulcsfontosságú területen. Ez a módszer eddig nagyszerűen bevált, hisz minden ilyen kooperáció költségcsökkenéssel jár mindkét fél számára.