A japán luxus új csúcsa?

2012.07.27. 13:21

Manapság szinte menetrendszerű, hogy a premier előtt egy-két nappal kiszivárog néhány kép az újdonságról – ennek vette az elejét a Toyota luxusmárkája azzal, hogy a Facebookon és a Twitteren megosztott néhány képet a Lexus LS új változatáról.

A fotók alapján inkább alapos átdolgozásról van szó, mint modellváltásról: a tető és az ablakok vonala ugyanis változatlan, csak az LS orrát és farát alakították át. A legfeltűnőbb új részlet a homokóra-formájú, krómkeretes egyen-hűtőmaszk megjelenése, amellyel már a GS-en is találkozhattunk korábban. Bár egyértelműen a német konkurenciát utánozza a Lexus – hisz az Audi, a BMW és a Mercedes is a hűtőmaszkkal igyekszik azonosíthatóvá tenni az autóit – az LS-nek kifejezetten jót tesz az átalakítás. Korábban ugyanis teljesen sematikus orrot viselt, a jellegtelenségnél pedig nincs rosszabb egy presztízsjármű esetében.

Műszaki szempontból nem várható falrengető változás, legalábbis a változatok nevei erre utalnak. A kínálat a rövid tengelytávú LS 460-asból, a hosszabb LS 460 L-ből, a hibrid hajtású LS 600 h csúcsmodellből és a sportos LS 460 F-Sportból áll majd. Ez utóbbi várhatóan erősebb V8-as motort és feszesebbre hangolt futóművet kap majd, mint az alapváltozatok.

A gyáriak ígérete szerint a megújult LS-t jövő hétfőn leplezik le, akkor kiderül, miféle részleteket módosítottak a Lexus tervezői annak érdekében, hogy közelebb kerüljenek az Audi A8-as, a 7-es BMW és a Mercedes S osztály eladásaihoz.