Ferrari 2,4 milliárdért

2012.08.21. 15:03

Ahogy minden évben, idén is volt árverés Pebble Beachen, ahol a hét végén Észak-Amerika legismertebb, klasszikus autókat felvonultató rendezvényét tartották. Elképesztő összegekért cseréltek gazdát az autók – a legtöbbet egy egyedi Ferrariért, az 1960-as California 250 LWB Spider Competizionéért fizetett egy megszállott milliomos.

A 11 millió dolláros vételár talán túlzásnak tűnhet, de Ferrari viszonylatban ez még igencsak messze esik a rekordtól: az idén egy 250 GTO-ért már adtak 35 millió dollárt is. Ez az autó egyébként tökéletes állapotú: az eredeti tulajdonostól 1979-ben került az egyik leghíresebb Ferrari gyűjtő, Sherman Wolf kezébe, aki néhány hónapja hunyt el, így gyűjteménye java most kalapács alá került. Akadtak persze más ritkaságok is, amelyekért fantasztikus összegeket fizettek ki – egy 340 MM Spider 4,5, egy 1985-ös 288 GTO pedig 1 millió dollárért cserélt gazdát.

Úgy tűnik, ma a régi Ferrarik a legkelendőbb klasszikusok: ma már nemigen akad olyan autó – beleértve a Bugattikat, Lamborghiniket, sőt, a háború előtti, egyedi karosszériás csodákat is – amelyek nagyobb összegért cserélnének gazdát az aukciókon.