Itt a Chevrolet új kisautója

2012.10.23. 16:13

A frissített háromajtós Gollal és az új Hyundai HB20X-szel együtt debütált a Sao Paulo Motor Show-n a Chevrolet Onix. A General Motors Dél-Amerikába szánt aprósága a Volkswagen elől csalná el a vásárlókat.

Mivel a GM dél-amerikai értékesítésének több mint felét Brazília adja, nem lehetett kérdés, hogy Sao Paulo az ideális helyszín bemutatni az Onixot. A modell leleplezése egybeesett a Gol és a HB20 debütálásával, így már a rendezvényen kezdetét vette a kisautók szegmensének új csatája, melyben a résztvevők igyekszenek majd a lehető legnagyobb részt kihasítani a kontinens piacából.

Az Onix három felszereltségi szintben jön majd. Ezekben fontos szerepet kap a GM által ígért, okostelefonokkal jól integrálható modern multimédiás rendszer. Az autó az USA-ban népszerű Cobalt platformjára épül, és – a Golhoz hasonlóan – a Brazíliában igen népszerű benzin és etanol kettős üzemű megoldással jön, mind az egyliteres, mind az 1,4-es motor esetén. Előbbi 80, utóbbi 106 lóerős etanolt használva.

A modell 29 990 brazil reálról, azaz körülbelül 3,1 millió forintról indul, míg a legjobban felszerelt 1,4-es változatért 41 990 brazil reált (4,4 millió forint) kérnek majd.